Over het bijwerken van de databases en programmamodules

Het installatiepakket van het programma bevat databases en programmamodules. Aan de hand van deze databases:

Voor een complete bescherming raden we aan dat u de antivirusdatabases en programmamodules bijwerkt zodra het programmamodules is geïnstalleerd.

Databases en programmamodules worden bijgewerkt in fasen:

1. Het programma begint de antivirusdatabases en programmamodules bij te werken volgens de opgegeven instellingen: automatisch, volgens planning of op verzoek. Het programma communiceert met een updatebron die een updatepakket voor de antivirusdatabases en programmamodules host. Om de installatie van het update-pakket voor programmamodules te voltooien, moet de computer opnieuw worden opgestart.
  2. Het programma vergelijkt de bestaande databases met de beschikbare databases op de updatebron. Als de databases verschillen, downloadt het programma de ontbrekende delen van de databases.

Het programma gebruikt dan de bijgewerkte databases en programmamodules om de computer te scannen op virussen en andere dreigingen.

Updatebronnen

U kunt de volgende updatebronnen gebruiken:

Speciale aandachtspunten bij het updaten van antivirusdatabases en programmamodules

Updates voor antivirusdatabases en programmamodules zijn onderhevig aan de volgende beperkingen en details:

Een updatepakket installeren

Wanneer een updatepakket (patch) wordt ontvangen, installeert het programma het automatisch. De installatie van een updatepakket wordt voltooid nadat u de computer opnieuw opstart. Het pictogram van het programma in het systeemvak blijft rood totdat de computer opnieuw is opgestart en in het venster Berichtencentrum van het programma ziet u een bericht met de vraag om de computer opnieuw op te starten.